Aanbevelingen

Over Maarten van Rossum zeiden opdrachtgevers en klanten het volgende:


Erik Pieterse

VP HR — Ingenico ePayments

“Maarten is een fijne vent om mee te werken, zowel voor de opdrachtgever als de doelgroep. Maarten straalt rust uit en weet zowel het “hijgerige moeten” als het “apatische laten” om te buigen in weldoordacht gedrag: herkennen, erkennen, plannen, beslissen, doen. Geen consultant met een koffer vol waarheid en systemen, maar een luisterend oor en kundig begeleider. Trapt geen open deuren in maar stelt vragen. Leest niet voor uit eigen werk maar realiseert voortschrijdend inzicht. Een aanwinst voor veranderingstrajecten, waarbij Maarten de factor mens niet doodknuffelt maar juist de verantwoordelijkheid weer op de enige plaats neerlegt waar die kan liggen: bij het individu of de groep zelf.”


Arjan Polhuijs

Founding partner — Flare

arjanpolhijs“Maarten is zonder twijfel Neerlands beste coach. En dat zeg ik niet lichtvoetig. Ik heb gezien hoe hij een dierbare radeloze vriend er weer helemaal bovenop heeft geholpen. Maar ook hoe hij verscheidene collega’s van mij die geheel in de war waren over hun pad en kwaliteiten in een onwaarschijnlijke korte tijd weer een intrinsieke focus en richting heeft laten vinden.”


Esther White

“Ik raad Maarten van harte aan als coach want zijn oplettendheid, zijn uitgebreide ervaring als coach en humor is een winnende combinatie. Ik vond het lastig kiezen met zo’n groot aanbod aan coaches en loopbaan-veranderaars en gelukkig werd Maarten mij aangeraden. Ik heb hem leren kennen als een goede luisteraar en klankbord, hij is betrokken en bevlogen. Hij zorgde ervoor dat mijn intrinsieke motivatie en drijfveren in kaart werden gebracht, zodat de richting van een volgende stap duidelijk werd en vervolgens is gerealiseerd.”


Martien Janse

Directeur van Strukton Rolling Stock

Maarten was voor mij een rots in de branding tijdens mijn zoektocht naar een nieuwe uitdaging. Hij is instaat om de teugels voldoende los te laten zodat je niet altijd het gevoel hebt te worden afgeremd maar ook voldoende aan te trekken om te voorkomen dat je te hard gaat.

Hij zorgt ervoor dat je gestructureerd het traject doorloopt van acceptatie, ontdekking van van je wensen en kwaliteiten, bepalen van je profiel en het profiel van een nieuwe uitdaging, om vervolgens mogelijke uitdagingen regelmatig kritisch tegen deze lat te leggen en te voorkomen dat je te makkelijk een keuze maakt. Hij kent je snel goed genoeg om je te behoeden voor ondoordachte stappen. 

 


Arnaud Insinger

IT Specialist (Architect)

Arnaud Insinger“Maarten has a unique set of qualities, ideal for outplacement coaching and I’m sure for many other aspects in life. In essence a natural leader.
His sense of humour enhances the conversation and quickens the thought-processes, never gets in the way nor becomes demeaning. Responsive, yet patient, just in the right mix.”


Anna

Ik heb met Maarten een prettig, leuk én succesvol carrière-coachingstraject doorlopen. Zijn aanpak was eerst naar binnen gericht, om een goed beeld te krijgen van wat ik nou echt belangrijk vind en waar mijn kracht ligt. Dat deed hij uitnodigend, constructief en soms ook confronterend. Bij het zoeken naar passende functies en organisaties heeft Maarten mij concrete verwijzingen uit zijn eigen netwerk gegeven, contacten waar hij de match absoluut goed had ingeschat. Ik ben blij dat ik een dit traject bij Maarten heb gedaan.

 


Jos Kagenaar

Logistics & Supply Chain Professional
joskagenaar

“Op het gebied van loopbaanontwikkeling en coaching heb ik Maarten leren kennen als een zeer deskundige en toegewijde professional. Zijn ervaring, gecombineerd met zijn doortastendheid stellen hem in staat zowel in coaching- als loopbaantrajecten snel tot de kern van zaken te komen. Zijn aanpak kenmerkt zich door heldere analyses, het stellen van constructieve, kritische vragen en het werken aan realistische alternatieven. Als persoon heb ik Maarten leren kennen als, snel schakelend, uiterst integer en met een goed gevoel voor humor. Zonder enige terughoudendheid beveel ik hem van harte aan!”